spacer image

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 • Въпрос1:Какво представлява варифокалния обектив за камера за видеонаблюдение?

  Отговор: ВО е обектив за видеонаблюдение с променливо фокусно разстояние, най-често има Auto Iris фунция.

 • Въпрос2:Какво е фиксиран обектив за камера за видеонаблюдение?

  Отговор: Фиксираната фокална дължина на обектива за видеонаблюдение не може да бъде увеличена. Фокусът е фиксиран. Обектив с фиксирана фокална дължина обикновено позволява повече светлина да премине през обектива на дадено фокусно разстояние в сравнение с варифокален или зум обектив. Това може да бъде от голямо значение при слаба осветеност.

 • Въпрос3:Какво е дълбочина на полето на обектив за камера за видеонаблюдение?

  Отговор: Дълбочината на полето описва зоната пред и зад субекта, който се вижда във фокус. Влияе се и се контролира от: Фокус дължината на обектива, Растоянието между камерата за видеонаблюдение и субекта; Aperature на обектива-съдържа се в лещата на обектива и контролира количеството светлина, което прониква в обектива към камерата. Дълбочина на полето може да се контролира от aperature на вашия обектив. Колкото е по-голям aperature отвора (2.8) по-тесния дълбочината на полето е по-тесно. Колкото по-малък е отвора (16) по-голяма е дълбочината на полето.

 • Въпрос4:Как се измерва дължината на фокуса на обектива за камера за видеонаблюдение?

  Отговор:Измерва се в милиметри. Пример: фокусно разстояние (например 2.5 мм) означава широк ъгъл на виждане, дълго фокусно разстояние (например 16 mm) означава тесен ъгъл на виждане. Разстояние на обекта + Разстояние на изображението = Дължина на фокуса

 • Въпрос5:Какво е дълбочина на изображението на обектив за видеонаблюдение?

  Отговор: Дълбочина на изображението е разстоянието, при което обектите на картината са в центъра на фокуса. Голяма дълбочина на полето означава ,че почти всички обекти в зрителното поле са в центъра на фокуса. Малка дълбочина означава, че само малка част от зрителното поле е на фокус. Следните фактори могат да доведат до по-голяма дълбочина на полето: 1. С помощта на широкоъгълен обектив 2. Висока F-Stop 3. Използване на Auto Iris

 • Въпрос6:Какво е F-stop?

  Отговор:Това е способността на обектива за видеонаблюдение да събира светлината в зависимост от отвора и фокусното разстояние.

 • Въпрос7:Kакво трябва да се има в предвид когато се купува цифрова система за видеонаблюдение?

  Отговор: Качество, съхранение на images, експорт на images и възпроизвеждане.

 • Въпрос8:Какво означава „Lux” характеристика на камера за видеонаблюдение?

  Отговор:LUX се определя като "Относителното количество светлина, което ще предизвика видимо изображение."

 • Въпрос9:означава Automatic Gain control на камера за видеонаблюдение

  Отговор: AGC изследва яркостта на видео сигнала, за да поддържа подходящо ниво. Например: ако видео сигнала е тъмен, AGC ще увеличи яркостта до нормалното ниво.

 • Въпрос10:Какво е Auto Iris обектив за видеонаблюдение?

  Отговор:AI обектив е с подвижен ирис, който автоматично настройва пропускане само на определено количество светлина да достигне до сензора на изображението. Когато има прекалено много светлина, ирисът ще се затвори за да намали пропусканото количество светлина.

 • Въпрос11:Какво е формат на камера за видеонаблюдение?

  Отговор:Отнася се до размера на датчици за изображение. Форматите са: 1 / 4 ", 1 / 2", 1 / 3 ", 2 / 3", и 1 ". Размерът на сензора има пряко влияние върху полето на видеонаблюдение. При използване на един и същи обектив, но с формат на сензора, се получават различни полета на наблюдение.. Например, с помощта на 6 mm обектив на 1 / 3 "сензор ще ви даде 37 градуса зрителен ъгъл. Използвайки същия обектив на 2.1 "сензор ще увеличи зрително поле до 56 градуса и 74 градуса на 3.2" сензор. С помощта на обектив, предназначен за по-голям формат сензор, видимостта в полето на видеонаблюдение ще бъде по-голяма от това, което е специфично зададено.

 • Въпрос12:Какво е BLC / Back Light Compensation/ на камера за видеонаблюдение?

  Отговор:BLC е функция за коригиране на изображение с повече светлина зад обекта, който е под видеонаблюдение. Без компенсация на задното осветяване, обектът се вижда тъмен с малко подробности. Използване на BLC ще доведе до: 1)намаляване на яркостта на светлината, за да може обектът да се вижда по-ярко и 2)изясняването на детайлите.

 • Въпрос13:Какво е IP?

  Отговор:IP е съкращение за интернет протокол, най-общ протокол за комуникация през компютърни мрежи и интернет.

 • Въпрос14:Какво е приложението на IP камерите за видеонаблюдение?

  Отговор:IP камери могат да се използват в професионални системи за сигурност и позволяват видеонаблюдение на живо от разстояние от оторизирани лица. IP камерите лесно се интегрират в по-големи, сложни системи, но може да функционират като самостоятелни решения. IP камери могат да се използват за видеонаблюдение на чувствителни области, като например сгради, казина, банки и магазини. Мониторинга може да се осъществява от съответните помещения за контрол, в полицията и от мениджърите по сигурността от различни места. IP камери могат да бъдат използвани за контрол на достъпа. Изображенията могат да се съхраняват в едно отдалечено място, което прави невъзможно да се открадне информация. Една IP камера е полезен инструмент в офиса- рецепция, конферентни зали. IP камерите лесно се свързват към съществуващата IP мрежа и дават възможност в реално време за висококачествено видеонаблюдение достъпно от всеки компютър в мрежата.

 • Въпрос15:Каква е разликата между уеб камера и IP камера за видеонаблюдение?

  Отговор:Уеб камерата е свързана към компютър, обикновено чрез USB и използва компютър за видеонаблюдение. Тя няма да работи без компютър, който е локално свързан с нея. IP камерата е stand alone, и съчетава функционалността на висок клас уеб камера, компютър и мрежова карта.

 • Въпрос16:Какво е Geovision DVR card за видеонаблюдение?

  Отговор:Geovision карти са PC базирани, многоканални карти за видеонаблюдение, които използват най-напреднали цифрови технологии за видео компресия за най-високо качество на видео изображението. Geovision DVR карти позволяват дистанционно цифрово наблюдение за дома и бизнеса.

 • Въпрос17:Какво е четец за контрол на достъп?

  Отговор:Четец за контрол на достъпа се използва, за да прочете акредитация /като смарт карти/, което позволява достъп през определени точки на контрол на достъпа като част от физическата система за сигурност. Има най-различни четци за контрол на достъпа - ПИН-клавиатура, близост, смарт карта, биометрични четци.

 • Въпрос18: Какво е статичен и динамичен IP адрес?

  Отговор:Статичен IP адрес е номер, който е зададен на един компютър от доставчика на интернет услуги (ISP) за свой постоянен адрес в Интернет. Компютрите използват адреси, за да се „намерят” и да „разговарят „помежду си по Интернет, по същия начин, по който хората използват телефонни номера, за да комуникират. Динамичен IP адрес означава, че адреса, който автоматично се задава на вашия компютър от вашия Интернет доставчик всеки път, когато влизате в интернет е променлив. IP адреси, които се разпределят динамично обикновено са различни всеки път, когато логнете в интернет мрежата.

 • Въпрос19: Какво означава съотношението Сигнал/Шум /S/N/ на камера за видеонаблюдение?

  Отговор: S / N, или съотношението сигнал / шум, е важен критерий за качеството на една камера за видеонаблюдение. "Шум" е причинено от камера с лошо качество, с ниска осветеност или лошо окабеляване, и изразходва процесорна мощ и дисково пространство. Камера с широк динамичен диапазон е идеална, особено за запис в области, в които както вътрешна, така и външна светлина са налице. CCD сензор осигурява високо качество на изображенията, които са по-малко чувствителни към шума. CMOS сензор може да предлага по-малко качество на изображението, но обикновено е по-рентабилен и енергийно ефективен S / N показва колко "сигнал", или действителна информация за изображението, камерата предава, за разлика от "шума", който влиза отвън като статичен. Едно S / N съотношение от 40 db показва, че сигналът е 100 пъти по-шумен, което води до приемлива картина с някои фини зърна или т.н. сняг. 30db води до неприятни картина и 60db произвежда отлична картина.

 • Въпрос20: Колко камери за видеонаблюдение са необходими?

  Отговор:Ако искате да наблюдавате повече от една зона, ще трябва най-малко по една камера на зона. В някои случаи може да се изискват два или повече камери в дадена област. Ако се изисква добра идентификация, главно правило е, че всяка камера трябва да обхваща площ от не повече от 30 фута.

 • Въпрос21:Какво означава термина LOS-пряка видимост/?

  Отговор:LOS е разстоянието между две точки, с нищо друго освен въздух между тях (без стени, дървета, мебели и т.н.). Това е един общ метод за класация на безжични приемници и предаватели.

 • Въпрос22:През колко стени може да премине един безжичен сигнал?

  Отговор:Това варира в зависимост от материала и дебелината на стената. Като цяло, стандартно 10mW може да премине 4-6 обикновени стени в едно пространство от 100-150 фута.

 • Въпрос23:Защо е важен фокуса на обектива на камера за видеонаблюдение?

  Отговор:Ако търсите камера за видеонаблюдение за офис или склад и искате да наблюдавате колкото се може повече, трябва да се търси 2,8 или 4 mm обектив (осигурява голяма, малко отдалечена видимост). Ако трябва да се наблюдава ограничена зона, като един вход, трябва да изберете 8 мм обектив (осигурява тясна видимост). С други думи, по-малко число на фокуса на обектива означава по-широко зрително поле. За да получите най-голяма гъвкавост при избора на най-добрия зрителен ъгъл, помислете за варифокален обектив за видеонаблюдение.

 • Въпрос24:Какво е USB порт?

  Отговор:USB или Universal Serial Bus, е стандартен хардуер, който позволява на потребителите да включат периферно устройство в USB порта, които са автоматично конфигурирани и готови за употреба. Порт е интерфейс за външни устройства, свързани към компютър. Оригиналът IBM персонални компютри е с два порта - един сериен порт и един паралелен порт. Обикновено устройства като модеми са свързани към сериен порт и устройства като принтери, към паралелен порт.

 • Въпрос25:Какво е Infrared /IR/ камера за видеонаблюдение?

  Отговор:Инфрачервените камери за видеонаблюдение са специално предназначени за екстремни нощни условия, като за нощно видео наблюдение или приложения при много слаба светлина. Този вид камера е с вградени инфрачервени прожектори, които помагат на камерата да улови видео в екстремно тъмно, в което човешките очи не могат да виждат, обикновено човешкото око може да вижда при дължина на вълната 700nm надолу, тези инфрачервени лъчи имат повече от 700nm дължина на вълната, обикновено те са 730nm, 830nm, 950nm дължини на вълната, което е невидимо за очите на човека.

 • Въпрос26:Какво е DVR за видеонаблюдение?

  Отговор:DVR е цифров видеорекордер. Той се използва за запис на видео изображения от камерата за видеонаблюдение и съхранение на вграден твърд диск. DVR са различни модели и с различни функции. Когато трябва да се свърже една камера, е необходимо един DVR канал. DVR могат да бъдат с 1,2,4,6,8,9,10,12,16,32 и повече канали включващи различни функции като отдалечено наблюдение, настройка на алармата, разпознаване на движение, USB port и др.

 • Въпрос27:От какво зависи времето и съхранение на записа на DVR за видеонаблюдение?

  Отговор:Записа и съхранението на информацията на DVR зависи от вградения хард диск, резолюцията, компресията, честотота на движение.

 • Въпрос28:Има ли DVR-a за видеонаблюдение функция за разпознаване на движение /motion detection feature/?

  Отговор:Да, всички мулти-канални DVR-и за видеонаблюдение имат вградена тази фукция.

 • Въпрос29:При каква температура работи камера за видеодомофон за външен монтаж?

  Отговор:От -10°C до +40°C.

 • Въпрос30:Как да направя поръчка за доставка на даден продукт?

  Отговор:Чрез телефон или е-mail, описвате Вашата поръчка - модел и номер на продукта, количество, телефон и адрес на получателя, данни за фактура, избор на куриерска фирма. Плащането става чрез наложен платеж. До 24h ще се свържем с Вас за потвърждение и изпращане на поръчката.

 • Въпрос31:Как мога да стана дистрибутор на предлаганите продукти от фирма Видеопросис ЕООД?

  Отговор:Можете да се свържете с нас чрез телефон, e-mail или на място в представителния офис на фирмата. Отстъпките за дилъри варират от 18% до 20% в зависимост от продукта, количество и честота на поръчките.

 • Въпрос32:Гаранция на продуктите

  Отговор:Гаранционния срок зависи от вида на продукта, минимум 1 година, до 2 години. Видеопросис ЕООД поема изцяло гаранционното обслужване през целия гаранционнен период. Също така предлагаме извънгаранционно обслужване при сключване на договор.

 • Въпрос33:Каква честотна лента е необходима за IP камера за видеонаблюдение?

  Отговор:Зависи от резолюцията, честотата на кадри и от технологията за компресиране на камерата. По-долу в таблицата са описани три от най-популярните технологии за компресиране и необходимата честотна лента, както и допълнителна информация.

  spacer image
  Compression Protocol M-JPEG MPEG-2 MPEG-4
  Compression Rate 6 30-40 200-500
  Resolution 352 x 288 720 x 576 720 x 576
  FPS 25-30 fps 50-60 fps 25-30 fps
  Bandwidth Required 1.5Mbps 4-15Mbps 10K-1Mbps

spacer image
spacer image