spacer image

Куполна камера за видеонаблюдение

Куполната камера е вид охранителна камера за видеонаблюдение с куполообразен капак. Предлага се в различни варианти - с инфрачервено осветление, с варифокален или фиксиран обектив, черно-бели или цветни камери. Някои от тях са непропускливи с високо устойчив поликарбонатен корпус.
Има два основни типа куполни камери, 1)фиксирани камери, които са статични в една позиция. Виж камера LIRDP. Другият тип 2)може да се накланя, има „zoom” и „pan” функции.Виж камера LPT24. По-голямата част от куполни камери са покрити с тъмен купол, което прави истинско предизвикателство да се види в каква посока наблюдава камерата. Има куполни камери с функция PTZ, която дава възможност на камерата да наблюдава на 360 градуса. Куполните камери за видеонаблюдение могат да бъдат с IR, както и с други ден/нощ функции, като например преминаване в черно-бял режим при слаба осветеност или липса на такава. Една практическа особеност на дизайна на куполната камера за видеонаблюдение е, че тя е почти винаги е вандалоустойчива и защитена от променливи атмосферни условия. Това я прави идеална за външен монтаж, тъй като може да издържа на силен вятър или дъжд.
За качеството на изображението е важно да е зададен баланса на бялото /auto white balance/ и да има функцията автоматично увеличаване /auto gain control/ .” Low lux rate” също е важен за доброто качество на изображението през нощта и при слаба светлина. Други фактори, като например работна температура и защита от различни атмосферни условия , трябва да се вземат в предвид при външен монтаж. Инсталирането на куполни камери за видеонаблюдение е лесно.Обикновено идват със съответните монтажни скоби. Могат да се монтират на почти всяко място с помощта на разнообразни стойки.
Куполните камери за видеонаблюдение са икономично решение с качествено видео изображение в малък компактен дизайн.

куполни камери за видеонаблюдение

spacer image
spacer image